Пловдив е жълто-черен: "Ботев" удари "Локо" (Пд) с 2:1 с голове в края

Димитър Илиев се превърна в антигерой за "смърфовете"

05.03.2022 | 19:51 Редактор: Елеонора Танева

"Ботев" подчини "Локомотив" (Пд) с 2:1 в битката за Пловдив, която бе под №114 (41:40 победи). Двубоят на базата в Коматево бе от 22-ия кръг на родната efbet Лига.

Градските съперници изиграха много равностоен сблъсък, в който атаките се редуваха и пред двете врати.

В 76-ата минута "Ботев" откри резултата след изпълнение на корнер. Тодор Неделев центрира и Виктор Генев реализира безпощадно с глава от границата на малкия пеналт второто си попадение за кампанията. Куриозното е, че първият му гол също дойде срещу "Локо" (Пд), при това също след асистенция на Неделев.

Неделев накара Редер да се намесва с технично изпълнение, но в 84-ата минута българинът все пак се превърна в герой за своите с втората си асистенция за деня. Тодор пусна разкошен дълъг пас от половината на Ботев към дебютанта Джак Лейн, който надбяга Мартин Паскалев и мушна топката между краката на Редер - 2:0!

Димитър Илиев донякъде се реваншира за пропуска си от бялата точка и в 89-ата минута превзе вратата на Ботев. Рутинно центриране обърка защитата на домакините и Илиев вкара с левия крак с помощта на рикошет. До края на добавеното време обаче гостите нямаха нова възможност.

Така третият "Ботев" събра 39 точки, докато осмият "Локомотив" (Пд) остава с 28 пункта на сметката си.

Снимка: lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК