Поискаха изваждането на Даниил Медведев от световната ранглиста заради войната

Конфликтът между тези две държави набира скорост в света на спорта

28.02.2022 | 15:44 Редактор: Искра Ангелова
Поискаха изваждането на Даниил Медведев от световната ранглиста заради войната

През изминалия уикенд руските тенисисти изпращаха послания за мир от турнирите, в които играха, насърчавайки спирането на конфликта между Русия и Украйна. Дори и тези призиви обаче не се приеха добре, защото Федерацията по тенис на Украйна поиска от ATP и WTA да забранят на всички тенисисти от Русия да участват в турнири по света.

Конфликтът между тези две държави набира скорост в света на спорта. Това се отразява най-вече във футбола, където определени национални отбори са решили да бойкотират всеки евентуален мач с Русия, докато ФИФА може да санкционира руската федерация, националния, и клубните отбори още по-сериозно.

В баскетбола много играчи напуснаха отбора на ЦСКА (Москва). Сега, след футбола и баскетбола, дойде ред на тениса, където Тенис асоциацията на Украйна търси строги наказания.

Русия и Беларус нямат право не само да са домакини на международни състезания, но и да участват в европейски отборни и индивидуални състезания. Ръководството на федерацията на Украйна се надява, че ще заемете твърда позиция при разглеждането на нашата молба - се посочва в съобщението на Тенис асоциацията на Украйна, предава "Труд".

Това решение може да помогне и на Новак Джокович, който от днес вече не е на първото място в световната ранглиста след повече от 85 седмици начело. Той беше изместен от руския тенисист Данил Медведев.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК