"Барселона" разгроми "Атлетик" (Билбао), Дембеле с фамозен гол

Пиер-Емерик Обамеянг и Люк де Йонг отново се разписаха

28.02.2022 | 08:30 Редактор: Искра Ангелова

"Барселона" срази "Атлетик" (Билбао) с 4:0 в двубой от 26-ия кръг на испанската Ла Лига, игран на стадион "Ноу Камп". Момчетата на Шави наложиха пълен контрол на играта още от самото начало, но интересните положения липсваха. Първата интересна ситуация настъпи в 18-ата минута, когато Феран Торес сервира топката за Гави към точката на дузпата, но младокът изпорти златен шанс с левачката.

"Атлетик" също показа зъби и сътвори много прилични атаки. Ойер Сарага и Асиер Виялибре отправиха точни удари, но Марк-Андре тер Стеген не бе затруднен. Каталунците отвърнаха с изстрел по диагонала на Феран Торес, но вратарят на баските Унай Симон се намеси.

В 37-ата минута Барселона все пак откри резултата чрез Пиер-Емерик Обамеянг, направил успешна добавка отблизо след удара в гредата на Жерард Пике при изпълнение на корнер. Изпълнението на габонеца беше впечатляващо, защото той не само "хвана" топката от въздуха, но и го стори от паднала позиция.

В първата третина на второто полувреме Атлетик игра много смело и изнесен напред, накъсвайки играта с чести нарушения. Това се отрази на качеството на играта и интригуващите моменти липсваха. Чак след изтичането на час игра Феран Торес разбуни духовете излизайки сам срещу вратаря, но отново Симон спечели спора.

В 73-ата минута Осман Дембеле смълча голяма част от стадиона с фамозно попадение. Куриозното е, че французинът беше приет с освирквания при влизането си като смяна шест минути преди това, но това не му попречи да вкара невероятно попадение с левия крак в горния лъв ъгъл.

В последната минута на редовното време Дембеле записа и асистенция, а своята сила с глава за пореден път демонстрира Люк де Йонг. В четвъртата минута на добавеното време Мемфис Депай оформи крайния резултат след втората асистенция на Дембеле за вечерта.

Така четвъртият Барселона събра 45 точки и се доближи само на една точка от третия "Бетис", докато "Атлетик" (Билбао) е осми с 37 пункта.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК