"Манчестър Юнайтед" най-накрая победи, Роналдо с първи гол за 2022 г.

"Червените дяволи" се наложиха над "Брайтън" с 2:0

16.02.2022 | 00:26 Редактор: Искра Ангелова

"Манчестър Юнайтед" победи с 2:0 "Брайтън" в отложен мач от 18-ия кръг на Висшата лига. Кристиано Роналдо и Бруно Фернандеш донесоха успеха с голове в началото и края на второто полувреме.

Гостите завършиха двубоя с 10 човека след червен картон на Люис Дънк. "Червените дяволи" отново бяха колебливи в изявите си, но все пак трите точки им позволиха да излязат на четвърто място в класирането.

"Чайките" пристигнаха на "Олд Трафорд" с рекордната серия от 7 поредни мача без загуба във Висшата лига. Футболистите на Греъм Потър напълно доминираха през първото полувреме.

В 5-ата минута Фред сгреши и Модер бе изведен встрани, стреля по диагонала, но Де Хеа спаси. Веднага след това Роналдо намери майсторски с пета Санчо, който шутира право в тялото на Санчес. Макалистър и Грос също имаха възможност да накажат Юнайтед, но бяха неточни.

В 39-ата минута гостите бяха много близо до откриване на резултата. Фелтман центрира и Модер стреля с глава, а само отличният плонж на Де Хеа запази резултата непроменен. Секунди по-късно отлична атака с по едно докосване на "Брайтън" изведе отдясно в пеналта Бисума, чийто удар обаче бе встрани от целта.

Противно на случващото се на терена домакините откриха резултата в 51-ата минута. "Брайтън" сгреши при изнасянето на топката, Мактоминей отне и подаде на Ронадло, който финтира защитник и намери мрежата с техничен удар. Така португалецът сложи край на серия от 6 поредни мача, в които не се разписа.

Две минути по-късно Дънк загуби топката пред собственото си наказателно поле, тя бе отнета от Еланга и защитникът извърши нарушение. Първоначално той получи жълт картон, но след намесата на ВАР картонът бе променен на  червен и гостите останаха с 10 души на терена.

В 66-ата минута Фернандеш центрира перфектно към Роналдо, който стреля с глава, а Санчес направи блестящо спасяване. Малко след това Бруно отново сложи топката на главата на своя сънародник, но звездата не намери целта.

В 78-ата минута "Брайтън" бе на път да шокира своя съперник. Модер вместо да центрира опита удар, който направи Де Хеа безпомощен, но срещна напречната греда.

После Фернандеш и Магуайър опитаха да вкарат, но без успех. "Брайтън" не се предаваше и резервата Уелбек обстрелва с глава опасно вратата. В 96-ата минута "Юнайтед" направи контраатака, при която Фернандеш излезе сам срещу вратаря. Халфът бе подпомаган от Роналдо, но предпочете сам да вкара за 2:0.

Вижте повече подробности в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК