Залязваща звезда: Този Роналдо не е онзи Роналдо

С името на португалеца е свързан най-кошмарният сезон от създаването на Висшата лига

14.02.2022 | 14:44 Редактор: Теодора Патронова
Залязваща звезда: Този Роналдо не е онзи Роналдо

Една звезда залязва. Името му е Кристиано Роналдо. Човекът, който сам обича да казва, че ЕГН-то няма значение. На 37 години продължават стотици да го чакат за снимка и автограф, но на терена рядко играе с топката, трудно влиза в комбинации.

"Манчестър Юнайтед" се надяваше, че завръщането на блудния син ще върне славните времена от сър Алекс Фъргюсън. Уви, Роналдо не е същият. С името на португалеца е свързан най-кошмарният сезон от създаването на Висшата лига – арената, която Фъргюсън превърна в своя собствена до оттеглянето си през 2013 г.

Свикнахме близо две десетилетия магията и силата да струят от Кристиано, когато топката е в краката или на главата му. Вече ги няма. Видя се нагледно в събота срещу "Саутхемхтън". Излязъл сам срещу вратаря, Роналдо просто я ритна. Без сила. Засадите все по-често го хващат, защото скоростта липсва. Роналдо се разсърди на Оле Гунар Солскяр в началото на сезона, защото го остави резерва, припомня gol.bg.

А просто трябва да приеме, че няма силата да играе във всеки двубой. За първи път от 2009 година португалецът е в серия от шест мача без вкаран гол. Разликата е, че преди 13 сезона беше в разцвета на силите си и беше просто липса на шанс. Не и сега.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК