Стоилов: Не очаквам "Левски" да литне - удавен е, не е спасен

Време е клубът да излезе и да разкрие кой какви задължения е направил, заяви той

10.02.2022 | 17:42 Редактор: Тодор Петров
Стоилов: Не очаквам

Треньорът на "Левски" Станимир Стоилов говори за ситуацията в клуба. Мъри призова "сините" да разкрият кой какви задължения е направил през годините, критикувайки предишното ръководство за липсата на ясен план. 

"Левски" се опитва да тръгва по нов път. Нямахме проблеми с терените, за разлика от други отбори. Друг е въпросът как ще изглеждаме на българска земя. Тук изглеждаме в едно много добро състояние, защото успяхме да играем във всяка контрола. В първите 10 дни сложихме основната на къщата, а след това започнахме да трупаме мощ и сила", каза Стоилов пред "Диема Спорт".

"Като вземем броя на напускащите и пристигащите, финансовият бюджет не е покачен, даже леко е намален. От тази гледна точка се съобразявахме да не нарушаваме финансовия феърплей, който сме си създали. За мен първо като левскар, второ като треньор, трябва да бъде стриктен във финансово отношение. Иска ми се и на мен да развържем кесията, но на този етап е немислимо. По-важно е да поставим основа и да започнем да градим и финансово да изчистим ангажиментите си към хора", обясни Мъри Стоилов.

Той подчерта, че не може да си позволя компромиси или да се съобразява с хорското мнение.

"Не очаквам "Левски" да литне, очакваме да сме по-добре от първия полусезон. "Левски" е удавен, а не е спасен. Празни приказки много се говорят. Време е клубът да излезе и да разкрие кой какви задължения е направил и да потърсим тези хора, за да си ги изчистят", настоя Стоилов.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК