Василев и Костадинова в Пекин, 300 заразени ден преди старта на Олимпиадата

Положителните проби са на 26 спортисти и официални лица

03.02.2022 | 19:55 Редактор: Искра Ангелова

Министърът на спорта Радостин Василев и председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова пристигнаха в Пекин. В олимпийската столица двамата ще присъстват на откриването на Зимните игри. Церемонията е утре от 14:00 часа българско време.

Ден преди Игрите - китайските власти са идентифицирали почти 300 случая на коронавирус сред хората, пристигнали на Олимпийските игри в Пекин от 23 януари насам. Точният брой на установените случаи е 287 от общо направени 610 000 теста.

"Цифрите са много малки. Уверени сме, че системата ще работи и спазваме всички мерки", заяви председателят на медицинската експертна група към организационния комитет - Брайън МакКлоски.

Сред заразените са 26 спортисти и официални лица, съобщават организаторите.

Скандален съдия по фигурно пързаляне от Китай получи право да съдийства на Олимпиадата в Пекин, съобщиха от Международния кънки съюз (ИСУ). Хуан Фън беше наказан за една година през юни 2018 година за пристрастно съдийство, след като завиши оценките на своите сънародници при спортните двойки на Игрите в Пьончан.

Президентът на Китай - Си Дзинпин е убеден , че Олимпийските игри ще бъдат на високо ниво.

"Светът насочва погледи към Китай и Китай е готов. Ще направим всичко възможно, за да предоставим на света рационални, безопасни и великолепни игри", въодушевено обяви Дзинпин.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК