"Лудогорец" продаде една от звездите си

Мавис Чибота пристигна при "орлите" преди старта на сезон 2019/20

02.02.2022 | 08:04 Редактор: Искра Ангелова

"Лудогорец" продаде фланговия нападател Мавис Чибота на "Макаби" (Хайфа), пише "Тема Спорт". Днес крилото трябва да мине задължителните медицински прегледи. Ако резултатите от тях са добри, то Чибота ще премине в редиците на израелския шампион и лидер в момента в първенството. Трансферът трябва да бъде завършен до вечерта на 3 февруари, когато затваря пазара в Израел.

За правата му клубът от Хайфа ще плати 1 милион евро на "Лудогорец". Договорът на играча пък ще бъде за 3.5 години. Според него той ще получава между 250 и 300 хиляди евро на сезон.

Преговорите между двете страни вървяха доста дълго време. Първоначално Макаби даваше 800 хиляди евро за Мавис, докато разградчани искаха между 1,2 и 1,3 милиона евро. В крайна сметка ръководствата на двата клуба си стиснаха ръцете.

Всъщност, интереса на отбора от Хайфа е още отпреди година, но в предишните два трансферни прозорци до сделка не се стигаше. През есента 25-годишният Чибота изигра 16 шампионатни мача, в които вкара 3 гола. Записа 2 двубоя за купата на България, бе точен при 4:0 над ЦСКА за Суперкупата, бе на терена и в 11 срещи в евротурнирите.

Мавис пристигна в "Лудогорец" преди старта на сезон 2019/20. През нито една кампания обаче не успя да се утвърди като твърд титуляр. Именно това е и причината да бъде продаден. Още повече, че "Лудогорец" привлече две крила – национала Спас Делев и бразилеца Рик Джонатан. Точно заради тези две сделки, разградчани освободиха и Елвис Ману.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК