Направи го и на 35 години! Рафа Надал срази Беретини и е на финал в Мелбърн

Испанецът надделя в 4 сета - 6:3, 6:2, 3:6, 6:3

28.01.2022 | 08:50 Редактор: Тодор Петров

Рафаел Надал отново е на финал на Откритото първенството на Австралия. Испанецът надигра и логично победи италианеца Матео Беретини с 6:3, 6:2, 3:6, 6:3. 

Той бе физически разбит след четвъртфинала с Денис Шаповалов, но е успял да се възстанови и днес в огромна част от мача игра на невероятно ниво.

Сълзи се видяха в очите на Надал малко след последната точка на "Род Лейвър Арина". В битката за трофея Матадора от Майорка ще спори с победителя от Стефанос Циципас и Даниил Медведев.

"Играх великолепно първите два сета. Матео е много солиден и опасени тенисист. В третия сет разбрах, че ще търси своите удари, но не играх добре, особено на сервис. Трябваше отново да страдам, много означава за мен да съм на финал тук. Невероятна публика, харесва ми тази шумна атмосфера", каза Надал на корта секунди след голямата победа.

Това бе победа номер 500 на твърди кортове за бившия номер 1 в мъжкия тенис. 35-годишният Рафа Надал се класира за шести финал на Откритото първенство на Австралия, но го е печелил само веднъж. Ако спечели финала, той ще стане единственият тенисист с 21 титли от Големия шлем.

Снимка: БГНЕС