Съдът спря вписването на новите шефове на тотото, Радостин Василев побесня

Думата изчегъртване придобива истински смисъл, написа спортният министър във Facebook

25.01.2022 | 22:02 Редактор: Здравко Черкезов
Съдът спря вписването на новите шефове на тотото, Радостин Василев побесня

Софийският градски съд спря вписването на новия управителен съвет на Българския спортен тотализатор, който бе определен със заповед на спортния министър Радостин Василев.

Причината е производството е образувано по молба, подадена от членовете на Управителния съвет Гошо Гинчев и Христо Йовов.

По този повод министър Василев заяви във Facebook, че "повече от всякога, че реформите в българския спорт са неизбежни и необходимостта от тях е спешна. Думата изчегъртване придобива истински смисъл."

"Категоричен съм, че въпреки всички тези некоректни действия на господата Гинчев и Йовов, намеренията ни за смяна на ръководството на Българския спортен тотализатор няма да се променят и ще се реализират съвсем скоро. Амбициран съм да сложа край на демагогията и лъжата и имам силата да го направя." 

Припомням, че на 17.01.2022 г. проведох среща с ръководството на тотализатора. По време на разговорите изпълнителният директор Любомир Петров и членовете на УС Гошо Гинчев и Христо Йовов заявиха своето намерение да не обжалват вписването на освобождаването си.

След края на срещата Петров потвърди и пред медиите, че той и членовете на управата приемат решението за тяхното освобождаване и поемат ангажимент да не обжалват вписването на новия Управителен съвет. 

Не съм изненадан, че излъгаха. Имам представа с какви хора се занимавам.

Ясна е целта на Христо Йовов и Гошо Гинчев, а именно да пречат по всякакъв начин и да възпрепятстват встъпването в длъжност на новоизбраните ръководители на Българския спортен тотализатор, както и максимално дълго да се облагодетелстват от все още заеманата от тях длъжност.

Времето на трудоустроените приключва скоро....", написа още спортният министър във Facebook.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК