Белград посрещна "мъченика" Джокович, скоро може да се върне в Австралия

В сръбската столица се проведе митинг в подкрепа на тенисиста

17.01.2022 | 13:32 Редактор: Тодор Петров

Номер 1 в световния мъжки тенис Новак Джокович кацна на летището в Белград. Тенис сагата с него продължава. Часове преди той да кацне на родна земя, сръбската столица беше готова да го посрещне като истински герой. Градската управа иска да му връчи своята голяма награда в областта на спорта, след като десетата титла от Australian Open остана мираж. 

"Новак заслужи тази награда отдавна. Това е най-голямата награда, която един гражданин на Белград може да получи от своя град, и която се присъжда всеки април", заяви зам.-кметът на Белград Горан Весич.

След десетдневната сага суперзвездата в тениса се отправи от Дубай към сръбската столица. На летището в емирството, с маска и два сака, той позира с фенове. Очаквано, такива имаше и в самолета. 

През нощта в Белград се проведе митинг в подкрепа на тенисиста. Думи в негова защита бяха изписвани в продължение на един час на фасадата на най-високата сграда в града. Тя се превърна и в своеобразен екран, на който се развя и сръбският трикольор. 

Оказва се, че Джокович може и да има възможност да се върне в Австралия преди изтичането на първоначалната забрана от три години. Това ще стане, ако правителството даде разрешение. 

"Честно казано, изморих се от тази тема. Когато спечели първото дело, казах, че съдът се е произнесъл. Вчера решението беше друго. Никога няма да застана срещу думата на съда. За спорта ще е най-хубаво, ако всички най-добри тенисисти са тук. Събитията се развиха по друг начин", коментира сагата Рафаел Надал.

Вижте още в репортажа на Виолета Русенова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ихааа
преди 2 години
Направо национална кауза! Сигнализирай за неуместен коментар