"Интер" попари "Юве" в 120-ата минута и грабна Суперкупата на Италия

Алексис Санчес заби победния гол за 2:1 секунди преди дузпите

13.01.2022 | 06:40 Редактор: Тодор Петров

"Интер" триумфира със Суперкупата на Италия, след като победи с 2:1 в уникална драма с продължения носителя на Купата "Ювентус" на своя стадион "Джузепе Меаца". В редовното време двата тима си отбелязаха по един гол чрез Уестън Макени и Лаутаро Мартинес от дузпа. Победата донесе Алексис Санчес секунди след изтичането на 120-ата минута.

Така "нерадзурите" завоюваха за шести път отличието в 34-ото му издание. Успехът в спора за този трофей е втори за "Интер" в сблъсък срещу "Ювентус". Първият дойде през 2005 година.

Хората на Макс Алегри поведоха в резултата чрез Уестън Макени, а „нерадзурите“ изравниха от дузпа чрез Лаутаро Мартинес, като и двата гола паднаха през първото полувреме. След почивката никой не вкара и битката за трофея отиде в продълженията.

Пълната драма настъпи в 120-ата минута, когато  Алексис Санчес заби гола с последното действие в мача след огромен гаф в защитата на "бианконерите". Алекс Сандро отигра с гърди към Киелини при центриране в пеналта. Централният защитник обаче закъсня и Матео Дармиан успя да го изпревари. 

Последният подаде към Санчес и чилиецът от няколко метра прати топката в мрежата за 2:1.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК