Нов протокол в Серия "А": Мачовете ще се играят, ако отборите имат по 13 здрави играчи

Хаос с мачовете от кръга след Нова година

06.01.2022 | 16:26 Редактор: Ваня Кузманова
Нов протокол в Серия

Италианската Серия "А" одобри нов Ковид протокол, според който мачовете ще се играят, ако двата отбора имат поне по 13 здрави играчи.

Протоколът на практика е същият, който прилага УЕФА за мачовете от евротурнирите и който важеше за Серия "А" през миналия сезон. Ако съответният отбор има 13 здрави играчи, включително един вратар и не яви на мача, ще губи служебно с 0:3.

През този сезон в Италия не се прилага Ковид протокол, тъй като ситуацията в страната се нормализира след масовата ваксинация, но в последните дни има рекордни нива на заболели от новия вариант Омикрон и това предизвика хаос в програмата за днешния първи кръг в Серия "А" след зимната пауза, пише "Тема спорт".

"Интер" трябваше да гостува на "Болоня" днес по обед и пристигна на стадион "Ренато дал Ара", но домакините не се явиха и "нерадзурите" от Милано се прибраха в съблекалнята. Същата ситуация се очаква да се повтори и на други три двубоя от кръга по-късно днес – "Аталанта" – "Торино", "Салернитана" – "Венеция" и "Фиорентина" – "Удинезе".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК