За първи път от 25 години сестрите Уилямс пропускат Australian Open

Серина отпадна от сметките заради проблем в адуктора

05.01.2022 | 21:03 Редактор: Искра Ангелова
За първи път от 25 години сестрите Уилямс пропускат Australian Open

Серина и Винъс Уилямс ще пропуснат Откритото първенство на Австралия по тенис, което означава, че за първи път от 1997 година насам нито една от двете сестри няма да бъде в Мелбърн.

Серина отпадна от сметките заради проблем в адуктора, докато серия от травми означаваха, че и по-голямата ѝ сестра Винъс ще трябва да наблюдава надпревара от дома си. Двете тенисистки се насладиха на страхотни успехи през годините, като имат помежду си 121 титли на сингъл, четири титли на смесени двойки, като са прекарали и над 300 седмици на върха на женския тенис.

На двойки двете също имат големи постижения, като са печелили 14 титли от Големия шлем, като триумфираха в четири последователни турнира от Шлема между "Уимбълдън" 2009 и "Ролан Гарос" 2010, припомня БГНЕС.

Серина е печелила титлата в Мелбърн цели седем пъти, като последната ѝ титла изобщо от Шлема бе именно в Австралия през 2017. Винъс никога не е вдигала короната на първия за годината турнир от най-висока категория, стигайки до два финала през 2003 и 2017.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК