"Уулвърхемптън" отнесе "Манчестър Юнайтед" насред "Олд Трафорд"

Загубата с 1:0 е сериозен удар по амбициите на "червените дяволи" за място в Топ 4

03.01.2022 | 22:15 Редактор: Елеонора Танева

"Уулвърхемптън" шокира с 1:0 "Манчестър Юнайтед" насред "Олд Трафорд" в мач от 21-ия кръг на Висшата лига. Футболистите на Бруно Лаже надиграха именития си съперник и заслужено стигнаха до успеха с гол на Жоао Моутиньо в края на двубоя. Загубата бе сериозен удар по амбициите на "червените дяволи" за място в Топ 4. 

Фил Джоунс се завърна в отбраната на домакините за първи път след 712 дни. Това се наложи заради контузиите на Хари Магуайър и Ерик Баи, а Виктор Линдельоф е с коронавирус. Бруно Фернандеш, който бе наказан при победата с 3:1 над "Бърнли", остана резерва.

Това бе първа победа за "вълците" в "Театъра на мечтите" от февруари 1980 г. "Червените дяволи" пък не успяха да се разпишат в четвърти домакински мач от първенството този сезон. За сравнение през цялата минала кампания не отбелязаха гол у дома общо три пъти.

Така "Юнайтед" остана на 7-о място във временно класиране с 31 точки, като има 4 по-малко от 4-ия "Арсенал", но разполга и с един мач в резерв. "Уулвърхемптън" пък вече е осми с 28 пункта.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК