"Манчестър Юнайтед" подари победа на сър Алекс в края на годината

Роналдо се отчете с гол и асистенция

31.12.2021 | 07:29 Редактор: Искра Ангелова

Петкратният носител на "Златната топка" Кристиано Роналдо се отчете с гол и асистенция при победата на "Манчестър Юнайтед" с 3:1 над "Бърнли" в мач от 20-ия кръг на Висшата лига, игран на "Олд Трафорд".

Вихрено първо полувреме на "червените дяволи" им осигури важния успех в битката за Топ 4, която става все по-ожесточена, след като се очертава за една позиция да се борят "Юнайтед", "Арсенал", "Тотнъм" и "Уест Хям", който също не крие мераците си за участие в Шампионска лига следващия сезон.

За момента "топчиите" са на заветната позиция с 35 точки от 19 мача, следват "чуковете" (31 т./19 м.), 20-кратният шампион на Англия също има 31 пункта, но от 18 срещи, "Тотнъм" е с 30 т., но от 17 двубоя.

Срещата започна напечено и още в самото начало Крис Ууд можеше да вгорчи живота на домакините, след като засече центриране, но неточно. В 6-ата минута Кристиано Роналдо прати топката в аут от непосредствена близост, но както редовно се случва, големите пропуски го мотивират още повече в течение на мачовете.

Само 120 секунди по-късно португалската звезда не овладя добре, но успя да намери Скот Мактоминей, който с изстрел в долния десен ъгъл откри резултата – 1:0! После бомбено изпълнение на Люк Шоу не попадна в целта, но в 27-ата минута "Юнайтед" удвои преднината си.

Джейдън Санчо нахлу в наказателното поле, финтира и стреля. Кълбото се отби в Бен Мий и се озова в мрежата му – автогол и "Бърнли" вече изоставаше с 0:2!

В 35-ата минута дойде моментът на Роналдо. Уейн Хенеси спаси шут на Мейсън Грийнууд, но при добавката Кристиано прати топката ниско в средата на вратата за 3:0!

В 38-ата минута "Бърнли" се върна в мача, след като Аарън Ленън направи страхотен пробив и с удар в долния ляв ъгъл матира Давид де Хеа за 1:3!

След почивката мачът стана далеч по-спокоен и интересните положения се изчерпаха с изстрел на Грийнуд, който вратарят отрази. После Ууд не успя да затрудни Де Хеа.

В 63-ата минута Мактоминей шутира отлично точно под напречния стълб, но Хенеси изби. По-късно Роналдо уцели стената от фаул, а обещаващо центриране на Диего Далот беше изчистено.

В последните минути "Бърнли" се опита да натисне, което доведе го грешки в защитата на "Юнайтед", най-вече на Аарън Уан-Бисака. Но до нов гол не се стигна и "Юнайтед" спечели мача, а дълбоко в добавеното време Кристиано беше сменен от Фред.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК