Двубоят "Бърнли" - "Евертън" е отложен заради контузии при футболистите

Първоначално лигата отказваше отлагане

24.12.2021 | 21:00 Редактор: Ваня Кузманова

Двубоят - "Бърнли" - "Евертън" от празничната програма в "Премиър Лийг" за неделя 26 декември също беше отложен. Останалите две срещи, които няма да се играят са "Ливърпул" - "Лийдс" и "Уулвърхямптън" - "Уотфорд".

Проблеми с футболисти на "карамелите" са довели до отлагането на мача. Вчера мениджърът на Евертън Рафаел Бенитес разкри, че заради множество болни от коронавирус е останал само с деветима здрави играчи, но от Лигата са отказали отлагане. 

Днес обаче стана ясно, че освен всичко няколко футболисти на мърсисайдци са получили контузии. Това в крайна сметка доведе до уважаване на желанието на клуба. Междувременно мениджърът на "Тотнъм" Антонио Конте разкритикува остро вчерашната виртуална среща между мениджърите на клубовете и ръководството на Висшата лига.  

На нея трябваше да се обсъдят проблемите покрай пандемията и многото заразени футболисти, което постоянно води до отлагане на мачове. Италианецът обаче смята, че всичко е било безсмислено, защото никой не искал да чуе отборите. Шампионатът така и не беше спрян и това предполага огромно натоварване на тимовете.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК