Ковид-19 не спря Висшата лига, мачовете продължават и по празниците

Шест от десетте мача бяха отложени заради много случаи на заразени играчи

20.12.2021 | 19:28 Редактор: Теодора Патронова
Ковид-19 не спря Висшата лига, мачовете продължават и по празниците

Феновете на английския футбол могат да си отдъхнат, след като от Висшата лига взеха решение насрочените за празниците мачове да се състоят.  Увеличените случаи на Ковид-19 в клубовете доведе до отлагането на редица срещи, като от последния кръг в елитната дивизия на Острова се изиграха само 4 мача.

Чуха се призиви за прекъсването на сезона, но след среща днес следобед бе взето решение срещи все пак да има, където разбира се е възможно такива да се проведат.  

Съществувала е възможност за отлагането на нови мачове, като тази опасност все още не е преминала. До гласуване не се е стигнало и на този етап двата кръга, които са насрочени трябва да се състоят по план. 

За 26 декември или т. нар. Боксинг Дей, са насрочени 9 мача от следващия 19-и кръг, като в понеделник ще играят "Нюкасъл" и "Манчестър Юнайтед". 

Веднага след това във вторник – 28 декември, ще започнат срещите от 20-ия кръг. За да се състоят мачовете клубовете трябва да разполагат с най-малко 13 здрави футболисти, плюс вратар. 

Съществува обаче възможност евентуални преигравания от 3-ия и 4-ия кръг в ФА Къп да не се провеждат, а полуфиналите за Купата на Лигата да се определят финалистите само в по един мач.  

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК