"Марица" (Пловдив) с трета поредна загуба във волейболната Шампионска лига

Момичетата ни отстъпиха от руския гранд "Динамо" (Казан) с 0:3

21.12.2021 | 21:23 Редактор: Здравко Черкезов

"Марица" (Пловдив) допусна трета поредна загуба в груповата фаза на Шампионската лига. Момичетата ни отстъпиха при гостуването на руския гранд "Динамо" (Казан) с 0:3. 

Волейболистките на "Марица" започнаха доста притеснено двубоя и в първата част бяха далеч от възможностите си. Рускините водеха убедително през целия гейм за да го затворят при 25:10 в своя полза. 

В останалите два поне имаше известна интрига и в големи периоди от тях българките бяха равностойни и се държаха достойно. Във втория дори "Марица" водеше с , но по-големият опит на "Динамо" наклони везните в тяхна полза и след 25:21 бяха на един гейм от чиста победа. 

И третата част се движеше на приливи и отливи и при поделено надмощие. Началото отново бе по-добро за пловдивчанки и пак след средата на гейма "Динамо" взе инициативата и след 25:20 приключи мача в своя полза.

За "Марица" най-резултатна бе Силвана Чаушева с 12 точки, а 8 добави Александра Миланова. За "Динамо" топреализатор стана Саманта Фабрис с 15 точки. С тази среща "Марица" приключи годината, а следващият мач в Шампионска лига ще бъде на 19 януари – гостуване на турския гранд "Фенербахче".     

Вижте повече подробности в репортажа. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК