"Наполи" удари "Милан" насред "Сан Сиро" и го изпревари в класирането

Скъпоценното попадение за успеха заби Елиф Елмас

20.12.2021 | 07:19 Редактор: Тодор Петров

"Милан" загуби с 0:1 от "Наполи" насред "Сан Сиро" в дербито на 18-ия кръг на италианската Серия "А". В края на мача се стигна до истинска драма, след като рожденикът Франк Кеси прати топката в мрежата, но попадението му бе отменено след намесата на VAR заради пасивна засада на Оливие Жиру.

Така хората на Лучано Спалети отново се върнаха към победите, след като в предишните си 3 срещи в шампионата регистрираха две загуби и едно равенство.

Скъпоценното попадение за успеха на "Наполи" заби Елиф Елмас още в началото на двубоя. До края "Милан" не успя да стигне поне до равенството, като отчетливо лъснаха проблемите на тима с отбелязването на голове.

Възпитаниците на Лучано Спалети доминираха през голямата част от първото полувреме, а домакините се хвърлиха да изравняват след почивката, въпреки че не успяха да подложат на кой знае какъв натиск "партенопеите".

Поражението прати "росонерите" на третото място с актив от 39 точки. "Партенопеите" се изравниха по точки с "Милан", но изскочиха на втората позиция заради по-добрите си показатели.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК