Спортният министър за ЦСКА и "Левски": Ако имат трудности, значи системата е сбъркана

Трябва да помислим за финансирането на клубовете, заяви Радостин Василев

18.12.2021 | 17:27 Редактор: Здравко Черкезов
Спортният министър за ЦСКА и

Новият спортен министър Радостин Василев коментира какви са очакванията му за предстоящата среща с ръководствата на двата столични гранда ЦСКА и "Левски". Той стори това, след като откри детския шахматен турнир "Коледни звезди".

"Очаквам да не се сбият на срещата, това в кръга на шегата. ЦСКА и "Левски" са символ на вечното противопоставяне на терена. Ако двата най-подкрепяни отбора имат огромни трудности в своето съществуване, значи системата на футбола по някакъв начин е сбъркана. Трябва да помислим за финансирането на клубовете и как да развиваме това нещо", заяви министър Василев.

Юристът си постави за цел спортът да стане държавна политика.

"Министър Кузманов е въвел нов метод на изчисляване. Натоварил е допълнително дирекция "Спорт" за високи постижения с по-голям брой федерации, за които да отговаря.

След като анализираме детайлно какъв е начинът за формиране на финансирането, ще събера експертните съвети, както е по коалиционно споразумение и ще търсим най-справедливия начин.

Бюджетът за 2022 още не е започнал да се обсъжда. Ако заявените намерения в цялата коалиция, във връзка със спорта, са истински, оправдаят се и се реализират програмите, мисля, че от този кабинет нататък спортът ще бъде вече държавна политика.

Анализирал съм детайлно защо така през последните 30 години всичко върви надолу и установих, че просто държавата не е имала приоритет“, добави Василев, цитиран от gol.bg.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
гост
преди 2 години
спортът не е само футбол,нали г-н министър?!...дано не сте твърде пристрастен Сигнализирай за неуместен коментар