Младенов: Държавата не ни помага, Радев и Петков да поправят тази неправда

"В София от четирите отбора на три не се е помагало нито веднъж", посочи треньорът на ЦСКА

08.12.2021 | 15:35 Редактор: Здравко Черкезов

"Не може на мен да не ми влияе. На помощници и ръководство, хора дали толкова много за ЦСКА и да виждаме от другата страна един терор срещу ЦСКА", каза старши треньорът на "армейците" Стойчо Младенов относно скандалите около "червения" клуб тези дни - полемиките свързани със служебния министър на спорта и младежта Андрей Кузманов, също така и новото напрежение между големите футболни съперници ЦСКА и "Левски".

"На "Локо" (Горна Оряховица) дали около милион, помогнали и на "Ботев" (Враца). На "Ботев" (Пловдив) и "Локомотив" (Пловдив) повече. А ние на година плащаме по 1,2 милиона, защо на другите отбори се дава, а от нас се взима... Вярвам в нашия президент Радев. Вярвам в Петков, вярвам във Василев, в Рашков, че те ще поправят тази неправда.

И на "Локо" (Сф), и на "Славия" не им се дава. Кой собственик ще дойде и ще спонсорира, ще развива базата и на всичко отгоре ще искаме да дава и пари за наем. Ние искаме помощ от феновете ни. А от държавата искаме само позволение да си построим стадиона. Не би трябвало преди този мач точно това да коментираме. Този договор (за наем на "Армията") се подписа по време на предишно правителство (и друго ръководство на ЦСКА) и е крайно несправедлив. Благодарение на Гриша Ганчев не успяха да ни закрият. В София от четирите отбора на три не се е помагало нито веднъж. Неправдата е голяма", каза още Младенов.

Треньорът на ЦСКА даде брифинг преди мача от последния кръг на груповата фаза на Лигата на конференциите между "червените" и "Рома". Срещата е утре на Националния ни стадион "Васил Левски", с начален час 19:45.

"Ние почти нямахме време да работим примерно едноседмичен цикъл, където да имаме спокойствието и времето да тренираме по отделни компоненти от играта. Хитростта на терена идва от индивидуалните качества на футболистите. За нас отсъствието на Кери и Варела е сериозен игрови проблем. Феновете видяха, че когато 12-ият играч присъства, ние сме изключително силен тим", заяви Младенов.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК