Спортният министър: Всички структури да разчитат на модернизация и прозрачност

Радостин Василев посети Музея на историята на физическата култура и спорта

17.12.2021 | 14:25 Редактор: Тодор Петров
Спортният министър: Всички структури да разчитат на модернизация и прозрачност

Спортният министър Радостин Василев заяви, че българският спорт отстъпва по отношение на дигитализацията и имплементирането на научните постижения.

"Целта на Министерство на спорта и на програмата, която аз като министър ще изпълнявам, заложена в коалиционното споразумение, е повишаване на дигитализацията в спорта и въвеждане на научните достижения. В последните 30 години те бяха изоставени и нивото, особено на елитните ни спортисти, значително беше намалено", каза той. 

"През нашия мандат всички структури в спорта могат да разчитат, че модернизацията ще бъде един от основните ни аспекти на развитие. Освен достъпност, дигитализацията е предпоставка за постигане и на прозрачност. Едно от първите неща, които ще се реализират в рамките на Министерството на спорта, е да дигитализираме достъпа на гражданите както до процедури по кандидатстване по различни програми на министерството, така и до реалната ситуация, свързана със спортни клубове, федерации, спортна инфраструктура", обясни Василев.

Той поздрави екипа, който работи по дигитализацията на експонатите от Музея на историята на физическата култура и спорта.

Началникът на кабинета на министъра на спорта Рада Стефанова обяви, че бюджетът на този проект, предоставен по Програмата за участие на ЮНЕСКО 2020-2021 г., е в размер на 16 000 щатски долара, а министерството е предоставило допълнително финансиране от 4000 лв.

Снимка: ММС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК