Няма спокойствие за Верстанеп, ФИА ще разследва случилото се в Гран При на Абу Даби

Катастрофа доведе до сериозни недоразумения и предизвика бурни реакции от тимовете

16.12.2021 | 07:24 Редактор: Елеонора Танева
Няма спокойствие за Верстанеп, ФИА ще разследва случилото се в Гран При на Абу Даби

Международната автомобилна федерация ФИА ще разследва и анализира случилото се в Гран При на Абу Даби.  

Макс Верстапен спечели титлата във Формула 1 по много спорен начин. Дни след надпреварата все още има шанс Mercedes да оспорва първото място на нидерландеца заради неправилни действия при кола за сигурност от рейсдиректора. 

"Обстоятелствата около колата за сигурност след катастрофата на Никола Латифи и последвалата комуникация между отборите и рейсдиректора и екипа му, доведоха до сериозно недоразумение и реакции от тимове, пилоти и фенове. Всичко това петни имиджа на спорта и хвърля сянка върху спечелената от Макс Верстапен  титла", се казва в официалното изявление на Световния съвет по моторни спортове. 

 

Затова президентът на ФИА е предложил детайлен анализ на ситуацията. Въпросът ще бъде обсъден с всички отбори и пилоти, за да има яснота за участниците, медиите и феновете по отношение на правилата, информира gol.bg

В четвъртък изтича срокът, до който от Mercedes може да обжалват отхвърлените два протеста от стюардите веднага след състезанието. Същата вечер обаче е галавечерта на ФИА, на която Макс Верстапен трябва да получи световната си титла. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК