Екипът на Хамилтън обжалва, интригата за титлата във Формула 1 остава

Макс Верстапен трябва да получи в четвъртък трофея за световната титла

13.12.2021 | 09:20 Редактор: Тодор Петров
Екипът на Хамилтън обжалва, интригата за титлата във Формула 1 остава

Интригата за титлата във Формула 1 остава, въпреки че двата протеста на "Мерцедес" бяха отхвърлени след Гран При на Абу Даби. Сега от тима планират ново обжалване. 

След невероятната драма и триумфа на Макс Верстапен в последната обиколка, от отбора на Люис Хамилтън не останаха доволни и оспориха финалния резултат. 

От "Мерцедес" имат своите основания да са недоволни заради начина, по който само на една част от автомобилите затворени с обиколка, бе разрешено да се върнат в тура на водачите. Според правилата всички трябва да направят това и чак след това да се прибере колата за сигурност. Ако това бе изпълнено, тогава щяха да бъдат изминати всички обиколки и нямаше да има време за подновяване на надпреварата. 

Сега Тото Волф и компания ще обжалват отхвърлянето на техните два протеста и имат право да го направят официално в рамките на 96 часа. Точно когато изтича крайния срок обаче – в четвъртък, трябва да се проведе галавечерта на ФИА, на която Макс ще получи трофея си за световната титла. Това прави ситуацията крайно любопитна, пише gol.bg.

Снимка: БГНЕС 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК