Ангел Русев се завърна с бронз в родния Русе

Медалистът смята да продължава да жъне успехи и "тежки" медали

13.12.2021 | 20:42 Редактор: Ваня Кузманова

Медалистът от Световното първенство по вдигане на тежести в Узбекистан Aнгeл Pyceв се завърна днес в родния Русе. Cъcтeзaтeлят извоюва бpoнз в двyбoя и злaтo в изтлacĸвaнeтo. Той бe пocpeщнaт ĸaтo шaмпиoн oт cъoтбopницитe cи в зaлaтa нa ĸлyбa. Русенският състезател беше посрещнат от съотборниците си. 

"Очакванията бяха медал, но не бях сигурен какъв. Исках златен в двубоя, но взех златен само в изтласкването. Не съм разочарован, тъй като взех медал", разказва състезателят Ангел Русев.  

Преди няколко месеца в Москва Ангел Русев стана европейски шампион при юношите за пореден път и постави нов рекорд. 

"През цялата година имахме състезания, имахме европейско в Москва, след това европейско във Финландия и световното първенство. Цяла година е подготовката. Предстои ми след няколко дни състезание в Германия в Бундеслигата, след това Европейско за мъже в София", допълни медалистът Ангел Русев.  

Треньорът му не скри, че е доволен от представянето на Ангел. Каза, че малко не му е достигнало за първото място.

"Той си даде малко по-голяма почивка след европейското, което беше нужно. При него килограмите оказаха влияние. Той тежи 61-62 кг, стои гладен постоянно и това му оказва влияние. Той на тренировка има 155 кг изтласкване", посочи треньорът Радослав Атанасов. 

Ангел е пример за останалите младежи от спортния клуб и смята да продължава да жъне успехи и "тежки" медали.

Вижте повече в репортажа. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК