"Юве" спечели групата си в ШЛ след късна драма и 3:3 между "Зенит" и "Челси"

"Бианконерите" удариха "Малмьо", лондончани завършиха втори

08.12.2021 | 21:49 Редактор: Елеонора Танева

"Ювентус" постигна рутинна победа с 1:0 над "Малмьо" в Торино, която в последствие се оказа изключително ценна. С нея "бианконерите" излязоха от Група Н на Шампионската лига като победител, след като се възползваха от издънката на "Челси" в Санкт Петербург срещу "Зенит" с 3:3.

Единствения гол в Торино реализира Мойсе Кийн в 18-та минута. Младият нападател се отчете с няколко сериозни пропуска. В крайна сметка и само един гол бе достатъчен на "Юве" за петата победа от шест мача в групата, информира gol.bg.

С нея "Ювентус" събра актив от 15 точки, с 2 повече от втория "Челси". "Зенит" е трети с 5 и ще продължи участието си в евротурнирите в елиминациите на Лига Европа. "Малмьо", който в квалификациите отстрани "Лудогорец", остана на дъното с 1 точка.

В другия мач "Зенит" шокира "Челси" с гол в 94-ата минута за 3:3. 

Мачът на "Газпром Арена" в Санкт Петербург се превърна в истинско зрелище. Над всички до четвъртата минута на добавеното от съдия продължение бе Тимо Вернер с два гола и асистенция.

Тогава обаче Могомед Оздоев вкара изравнителния гол и изпрати актуалния носител на трофея в урната с отборите на второ място при жребия за осминафиналите. "Зенит" пък остава на трета позиция и ще играе в Лига Европа напролет.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК