Кузманов: Да пише може всеки, ММС има доказателства за дълговете на ЦСКА

Спрямо закона и държавата всички субекти са равни и не следва някой да се чувства привилегирован, уточнява спортният министър

08.12.2021 | 20:08 Редактор: Елеонора Танева
Кузманов: Да пише може всеки, ММС има доказателства за дълговете на ЦСКА

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов излезе с позиция за стадион "Българска армия" и базата в Панчарево.

"Атаката срещу мен е обяснима, защото тя е за стадион "Българска армия" в Борисовата градина и базата на Панчарево. И двата имота са държавни и аз като министър искам да защитя и опазя това имущество, предназначено единствено и само за българския спорт.  Друг е въпросът какво общо имат спортните клубове на ЦСКА с футболните бази", пише Кузманов.

Той уточнява, че са проведени няколко срещи с представители на ПФК ЦСКА – София.

"Предоставихме резултатите от одита на държавното дружество "Сердика спортни имоти", собственик на двете спортни бази, които ПФК "ЦСКА-София" ползва под наем по силата на договор. Задълженията на футболния клуб към държавното дружество са факт, а цифрите са категорични", отбелязва спортният министър.

Кузманов подчерта, че очаква коректност от страна на ЦСКА, за да се продължи с реализирането на идеята за съвместно дружество, което ще даде възможност футболният клуб да ползва стадион "Българска армия" и базата в Панчарево.

"Да пише и да публикува може всеки, но в конкретния случай ММС разполага с доказателства за размера на неизпълненото задължение. За съжаление няма как ММС да отговори на анонимно писмо, пуснато през нощта. Писмо с обвинение и искания от името на всички клубове с името ЦСКА, под което няма нито един подпис!  Използването на клубовете по различни спортове – 34 на брой, носещи името на най-титулувания клуб - ЦСКА, е опит да бъдат употребени срещу държавата и ММС. Спрямо закона и държавата всички субекти са равни и не следва някой да се чувства привилегирован, когато се касае за заплащането на задължения към държавата", пише в позицията на спортния министър.

Снимка: ММС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК