"Лудогорец" отвя "Локо" (Сф) в мач с 6 гола

Шампионите не оставиха съмнения в превъзходството си и без проблем стигнаха до трите точки

05.12.2021 | 16:33 Редактор: Здравко Черкезов

"Лудогорец" победи с 4:2 "Локомотив" (Сф) и продължава уверено да води във временното класиране на Първа лига.

Шампионите не оставиха съмнения в превъзходството си и без проблем стигнаха до трите точки с два гола на Пиерос Сотириу и по един на Джордан Икоко и Кирил Десподов. Точни за домакините пък бяха Октавио и Пламен Крачунов.

Още в началото Каули се озова на стрелкова позиция, но Александър Любенов блокира удара му. В 5-ата минута резултатът вече бе открит от разградчани. Центриране на Десподов намери Терзиев, който отклони към Пиерос Сотириу и нападателят вкара на празна врата.

В 38-ата минута гостите получиха спорна дузпа. Десподов изпълни пряк свободен удар, а Кацаров, който бе на стената, игра с ръка, за да предпази лицето си от топката. Съдията Никола Попов прегледа ситуацията на ВАР и посочи бялата точка. Сотириу бе точен от дузпата.

В последната минута на полувремето Икоко бе изведен на добра позиция срещу Любенов и технично го прехвърли за 3:0. Веднага след подновяването на играта Октавио прониза Падт с мощен шут.

В ответната атака обаче "орлите" вкараха четвърти гол. При едно разбъркване в наказателното поле след пас отдясно, топката се озова в Десподов, който без да се бави я прати в мрежата. В 64-ата минута домакините отново намалиха.

Отлично центриране на Николов намели Крачунов, който скочи най-високо и реализира второто си попадение от началото на сезона. Секунди по-късно Пинсон преодоля двама бранители и стреля, Падт не успя да хване топката, но Терзиев се намеси и не позволи на Николов да направи добавка.

До края разградчани без проблем удържаха успеха и дръпнаха с 10 точки на върха преди гостуването на ЦСКА в Благоевград. "Железничарите" пък останаха на 12-а позиция. Тимът на Иван Колев е без победа в шампионата от края на септември, когато се наложи над "Славия".

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК