Защитник на "Лудогорец": Играя в топ клуб, това е "Аякс" на България

Дори не можех да мечтая за такова нещо, сподели Шакил Пинас 

29.11.2021 | 10:05 Редактор: Здравко Черкезов
Защитник на

Защитникът на "Лудогорец" Шакил Пинас говори пред нидерландска медия преди днешното дерби с ЦСКА. Левият бек призна, че през лятото е отказал на "червените", за да премине в редиците на "орлите". Бразилецът пристигна в Разград от АДО Ден Хааг:

"Дори не можех да мечтая за такова нещо. Наистина играя в топ клуб, това е "Аякс" на България. Когато дойдох тук, се чудех къде ще му излезе краят на всичко. Но сега съм наясно, че съм на правилното място. Чувствам се добре, няма от какво да се оплача. В допълнение – с удоволствие играя в това първенство, въпреки че върху нас има напрежение. "Лудогорец" все пак спечели титлата в последните 10 години. Затова, ако загубим дори веднъж, всички се питат как е възможно това. Всички искат да ни победят, играят не на 100, а на 150 процента срещу нас. Така е във всеки мач", каза Пинас пред ad.nl.

"През лятото Алън Пардю ме попита дали искам да отида в ЦСКА. Говорих с този клуб, както и с "Лудогорец". Взех решението си на база на това как се чувствам. Със сигурност на привържениците на ЦСКА не им е харесало. Защото в някои медии дори имаше информации, че отивам в техния отбор. Обясних на Алън Пардю, че имам чувството, че в "Лудогорец" ще ми е по-добре. Казах му го, а той ми пожела късмет и успех. Така Пардю ми направи добро, дори и не ми се разсърди".

"В "Лудогорец" съм съотборник с Елвис Ману и Серджио Падт. Живея добре в Разград с нидерландските си съотборници. Елвис е тук година по-рано от нас. Той ни беше като гид. През лятото понякога ходехме във Варна след тренировка. Това е красив град и морски курорт. В Разград няма какво толкова да се прави. Но това също е добре. Причината е, че не се разсейваме от нищо и мислим само за футбол".

"Условията са отлични и мога да направя скок в кариерата си. Искам да направя и следваща стъпка и мисля, че е възможно. Вземете например Върджил Мисиджан, който от "Лудогорец" подписа с "Нюрнберг" и заигра в Бундеслигата. Това е и моята цел. Аз също бих искал да продължа да се развивам и да отида в по-голям клуб след "Лудогорец". Целта ми е да съм в някое от топ първенствата – Испания, Италия, Германия или Англия. Или пък да съм във водещ отбор в Нидерландия или Белгия", завърши Пинас.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК