Меси за рекордната седма "Златна топка" и съперничеството с Роналдо

"Просто исках да надмина себе си, за да бъда най-добрият", заяви той

04.12.2021 | 15:11 Редактор: Искра Ангелова
Меси за рекордната седма

В очите на много хора Лионел Меси е извънземен. Той отрича тази идея с интровертната усмивка, която го характеризира, но осъзнава, че седмата му "Златна топка" го поставя на недостижимо място за останалите.

"Не ме интересува дали съм най-добрият, или не. Да бъдеш смятан за един от най-великите в историята е повече от достатъчно", заяви той в интервю за France Football, в което благодари за наградата, която получи в понеделник в Париж.

Той коментира и съперничеството си с Кристиано Роналдо. 

"Имах тежка конкуренция в продължение на много години в Испания и беше прекрасно, защото ни помогна да израснем в кариерите си. Но не мисля, че сме гледали един от друг. Просто исках да надмина себе си, за да бъда най-добрият, а не по-добър от останалите", изтъква сега футболистът на ПСЖ, цитиран от "Труд".

При пристигането си във френската столица приятелят му Неймар му предложи 10-и номер. 

Това беше демонстрация на уважение към човека, на когото се възхищава от дълго време: "Беше изключителен жест, че искаше да ми даде този номер, въпреки че беше негов и той изглеждаше справедливо да го запази. Останах с 30, което също ми харесва", подчерта Лео в интервюто, в което подчерта още, че ПСЖ има всичко, за да мечтае за Шампионска лига.

Меси не обича да губи. Не сега, когато е много по-зрял и когато не е тийнейджър, играещ за "Барса": "Винаги боли. Все още ми е трудно да свикна и понякога гневът ми може да продължи, но се опитвам да се убедя, че ще има друга възможност по-късно."

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК