Меси: Не очаквах да спечеля отново "Златната топка", питаха ме кога ще спра с футбола

"За мен бе чест да се изправя срещу Роберт Левандовски", заяви той

30.11.2021 | 10:09 Редактор: Искра Ангелова
Меси: Не очаквах да спечеля отново

Звездата на Аржентина и ПСЖ Лионел Меси призна, че не е очаквал отново да спечели "Златната топка", след като за седми път получи най-престижната индивидуална награда в световния футбол на церемония в Париж миналата вечер.

Меси триумфира в анкетата през 2019 година, а през 2020 не присъден приз заради пандемията от коронавирус, но вчера той отново бе обявен за номер 1 в света. 

"Невероятно е, че отново съм тук. Преди две години си мислех, че това е последният път. Хората вече ме питаха кога ще се отказвам от футбола, но сега съм тук в Париж и съм много щастлив. За мен това е една специална година заради трофея от Копа Америка. За мен означаваше много да победим на Маракана и бях щастлив да празнувам с народа на Аржентина", сподели 34-годишният Меси от сцената на Theatre du Chatelet във френската столица.

"Не знам дали това бе най-добрата година в живота ми, кариерата ми бе дълга. Но със сигурност тази година бе специална с трофея с Аржентина и тежките периоди и критиките", допълни аржентинецът и се обърна към основния си конкурент за отличието тази година Роберт Левандовски, цитиран от БГНЕС.

"Искам да кажа на Роберт, че за мен бе чест да се изправя срещу него. Той заслужаваше да спечели миналата година", каза Меси.

В крайна сметка Левандовски остана на второ място, а след него се наредиха Жоржиньо, Карим Бензема, Н'Голо Канте и Кристиано Роналдо.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК