От "Левски" свалиха картите: Положението е критично, но под контрол

Изпълнителният директор Иво Ивков с подробности за задълженията

25.11.2021 | 18:45 Редактор: Тодор Петров

Положението е критично, но под контрол - това обяви изпълнителният директор на "Левски" - Иво Ивков, относно настоящата ситуация при "сините".

"Три са случаите, които се открояваха - с размера на дължимите суми, зависи лицензът на клуба. Имаме вече подписано споразумение с г-н Хубчев и неговия екип, платена е първата вноска в срок. Там сумата е разсрочена за следващите шест месеца на вноски. Това споразумение беше неизбежно. Сумата, която остана след първи плащания, е около 800 000 лв.", започна Ивков. 

"Вторият голям случай – футболист, който не влиза в полезрението на мениджъра Станимир Стоилов, с неговото идване имаше договор за още година и половина, след своевременни бързи действия ние се споразумяхме за едно доста приятно споразумение с г-н Славчев и неговия агент – изплатихме заплатите му за тази година и 12 000 евро обезщетение. Независимо от перипетиите, приключихме в рамките на десетина дни", продължи той. 

"Третият случай, който се споменава, е Насиру Мохамед. Има решение на ФИФА, влязло в сила към нашата идване, за сума от 395 000 евро. Започваме преговори – ще се опитаме да направим така, че тази сума да не се изплаща до края на годината, заради лиценза на клуба. Каквото и споразумение да постигнем, очевидни са щетите върху клуба", каза още Ивков.

Той не подмина и задълженията към Национална агенция за приходите (НАП), като обяви, че има дефицит от 2 200 000 лв, като половината сума трябва да бъде изплатена до края на годината. 

"Отношенията ни с НАП – правим периодични плащания, те не са достатъчни, не отговарят на погасителния план. Очакваме рестарт на дарителската кампания, като целево средствата да отиват там. Положението е критично от финансово гледна точка, но нещата са под контрол. Трябва и с колегите да проявим умения. Дано ние да покажем тези умения и да помогнем клуба да се стабилизира в обозримо бъдеще, във всеки случай не виждам как това ще стане до април месец", заяви Ивков.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК