Роналдо - от прашните улици на Мадейра до къщи и коли за 55 млн. евро

През годините в имотното му портфолио "влязоха" апартамент в Ню Йорк, вила в испанския курорт Марбея..

18.11.2021 | 22:00 Редактор: Искра Ангелова
Роналдо - от прашните улици на Мадейра до къщи и коли за 55 млн. евро

Житейският път на Кристиано Роналдо започна по прашните улици на остров Мадейра. С баща-алкохолик и с работеща на по час майка. Изгониха го от училище и го диагностицираха със сърдечни проблеми. Роналдо извървя една футболна приказка за "Пепеляшка". В нея той беше безкрайно смел в решенията си – на терена и извън него. С голямото си сърце се превърна в идол за милиони, които го боготворят.

Днес Кристиано е истински Принц на Цар Футбол. Мнозина му завиждат, но повечето благородно. За 20 години в професионалния спорт португалецът си позволи да има къщи и автомобили на обща стойност 55 милиона евро. Колекцията започва от имение на родния остров за 8,5 милиона, през "Бугати" за 10,1 милиона до стар "Мерцедес" за 17 000 евро.

Роналдо притежава 432 милиона. А в цялата си кариера е спечелил, изхарчил и инвестирал почти 1 милиард евро! Само един пример – за 432 милиона наскоро беше изстреляна совалка в космоса. Ако иска да си купи огромен самолет, дори ще му останат. Сори за феновете на "Нюкасъл", арабските шейхове купиха клуба им за "само" 360 милиона евро.

Роналдо притежава хотелска верига, но голямата му любов са високите скорости и красивите имоти. Миналата година на Мадейра звездата на "Манчестър Юнайтед" инвестира 28 милиона евро за късче земя до самия океан. След това построи имението си, където прекарва повечето почивки с приятелката си Джорджина Родригес и четирите си деца. А догодина двамата очакват близнаци. Там Роналдо вдигна къщата, на чийто покрив има голям басейн.

След като направи голямата крачка в кариерата си с трансфера от "Спортинг" (Лисабон) в "Юнайтед" през 2003 година, тийнейджърът тогава инвестира в първото си имение. Плати 3,6 милиона евро за къща с вътрешен басейн, кино и голям фитнес и спа център. През годините в имотното портфолио на Роналдо "влязоха" апартамент в Ню Йорк, вила в испанския курорт Марбея врата до врата с ирландската UFC легенда Колин Макгрегър и друга в Торино, докато игра за "Ювентус". И въпреки че си беше запазил своя дом в Манчестър при завръщането в „Юнайтед“ през септември, Кристиано веднага инвестира в нов. Плати над 7 милиона евро за мястото в Чешир. Появиха се информации, че фермери работят от ранни зори и го будят, но Роналдо отрече, предава "Труд".

Когато говорим за автопарка на звездата, там най-скъпият бисер е "Бугати Ла Воатюр Ноар". Бегачката струва 10,1 милиона евро и от нея са произведени само 10 броя. Взе я през октомври, но поръча на компанията преди година. Досега Роналдо имаше още два модела на „Бугати“. Новото чудовище вдига от 0 до 100 км/ч за 2,6 секунди. За 35-ия рожден ден на Джорджина нападателят подари "Мерцедес G класа" на стойност 720 000 евро. 

Автопаркът се добавя от "Ламборгини Авентадор", "Ролс Ройс Кълинан" и "Ферари F12TDF". Най-често ходи на тренировки на базата в Карингтън с "Бентли Флайин Спър". Но никога няма да се раздели със своя стар "Мерцедес С220" – вероятно първата луксозна кола в кариерата на Роналдо.

Снимка: Instagram

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК