Бургаски волейболен отбор разкри временен ваксинационен пункт

Пункт за феновете на волейбола ще има преди всяка домакинска среща на "Дея волей"

08.11.2021 | 19:09 Редактор: Теодора Патронова

Временен ваксинационен пункт беше разкрит в Бургас преди срещата от Суперволей лигата между "Дея волей" и "Левски". С тази инициатива новият бургаски участник в елитната група се надява да помогне да се пребори пандемията и да се напълнят спортните зали отново.

Пункт за ваксинация и бързи антигени текстове за феновете на волейбола ще има преди всяка домакинска среща на "Дея волей". С кампанията се ангажират лидерите на отбора и треньорът.

"Ние имахме лошият късмет на третата седмица, в която се събрахме 6 човека да се разболеят, трима, от които повторно. Определено Ковид-19 като влезе в отбора е много неприятно, губиш ценни играчи", коментира волейболистът Георги Братоев.

"Имахме доста болни, някои го изкараха доста тежко, въпреки че сме млади здрави всичките , но и ние бяхме потърпевши преди месец , така че с удоволствие се включваме в тази иницитива", обясни ст. треньорът Венцислав Симеонов.

Инициативата е на президента на бургаския клуб, който като лекар е пряко ангажиран с битката с пандемията.

"Спортистите са също част от инициатива, готови са да агитират да дадат пример, колкото по-бързо се справим със заболяването толкова по-добре за всички нас и за тях", заяви президентът на "Дея волей” д-р Александър Маджуров. 

Пунктът е разкрит с подкрепена от РЗИ-Бургас.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК