"Левски" взе дербито срещу "Славия" с гол в 82-ата минута

Билал Бари донесе победата на "сините"

06.11.2021 | 19:40 Редактор: Тодор Петров

"Левски" излъга с 1:0 "Славия" в дербито на 14-ия кръг от футболното ни първенство, което се игра на стадиона в квартал "Овча купел". По този начин "сините" постигнаха едва втора победа над този съперник в последните седем срещи помежду им, а в останалите пет случая загубиха.

Всичко най-интересно в днешния дуел се случи през второто полувреме. Още в началото му дойде най-спортният момент в сблъсъка, след като "сините" получиха дузпа за нарушение на Венцислав Керчев срещу Билал Бари. 

ВАР обаче отмени наказателния удар и отсъди фаул на границата на наказателното поле. От него Георги Миланов нацели гредата, след като и Светослав Вуцов докосна топката с върха на пръстите си.

След час игра Ерол Дост получи втори жълт картон и "Славия" остана с човек по-малко на терена. "Левски" натисна и в 82-ата минута стигна до трудната победа чрез Билал Бари, който вкара шестия си гол в последните пет мача.

С победата "Левски" събра 17 точки и се изкачи до 8-мо място, докато "Славия" остава с 23 пункта и заема 4-та позиция. В следващия кръг, който ще се състои след паузата за националните отбори, "белите" гостуват на "Царско село", докато "сините" приемат "Ботев" (Враца).

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК