Въпреки добрата игра Гришо загуби от Зверев

Първата ни ракета приключи участието си на тазгодишния Мастърс турнир в Париж

04.11.2021 | 21:23 Редактор: Теодора Патронова
Въпреки добрата игра Гришо загуби от Зверев

Григор Димитров приключи участието си на тазгодишния Мастърс турнир в Париж след поражение от световния №4 Александър Зверев на осминафиналите.

Първата ни ракета отново показа много добра игра, но това не бе достатъчно срещу олимпийския шампион, който увеличи серията си от поредни победи на седем, като в същото време записа трети последователен успех срещу българина. 

Димитров започна мача по възможно най-добрия начин. Българинът записа ас в самото начало, а впоследствие осъществи няколко много добри атаки и поведе в резултата след гейм на нула. Зверв обаче запази самообладание и преодоля отбраната на българина с много добро воле при мрежата, спечелвайки първия сет със 7-6(4).

Германецът продължи да владее инициативата и започна много солидно втория сет, излизайки напред в резултата след сервис гейм на 15. Първата ни ракета изигра един от най-силните си геймове в мача точно тогава, когато имаше най-голямо значение, но българинът си позволи леко отпускане и бързо преоткри верния ритъм и изравни резултата в мача след 7-6(3) във втората част.

В началото на заключителната част Димитров показа повече прецизност при размяната на удари от основната линия и излезе напред в резултата. 

Димитров беше много близо до важен пробив, който щеше да го приближи значително до победата. Българинът обаче пропиля три поредни брейкпойнта и позволи на Зверев отново да спечели подаването си. Първата ни ракета опита отново да постави олимпийския шампион под напрежение, но допусна няколко непредизвикани грешки, докато Зверев демонстрира много добра игра в защита. Това позволи на германеца да реализира първия пробив в сета и да осъществи обрат за 4-3.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК