"Ман Сити" на върха след победа срещу "Брюж"

"Аякс" записа историческо надмощие над "Борусия" (Дортмунд)

04.11.2021 | 07:38 Редактор: Жаклина Иванова

С три гола след почивката "Манчестър Сити" се върна на победния път и спечели с 4:1 срещу "Брюж" в "А" на Шампионската лига. "Гражданите" регистрираха 9-и пореден домакински триумф в турнира, след като се подобриха сериозно след паузата.

Така тимът на Пеп Гуардиола вече има 9 точки и излезе начело в групата, след като ПСЖ изпусна победата над РБ "Лайпциг" и двубоят в Германия завърши 2:2. "Брюж" остава с 4 точки.

Десет от "Борусия" (Дортмунд) играха смело, но загубиха с 1:3 от "Аякс" в двубой от група "С" на Шампионската лига, състоял се на стадион "Сигнал Идуна Парк".

Момчетата на Марко Розе изиграха много качествено първо полувреме, което беше съсипано от скандалното решение на противоречивия арбитър Майкъл Оливър да вдигне червен картон на Матс Хумелс в 29-ата минута. Това обаче не смути "жълто-черните", които поведоха малко след това, когато капитанът Марко Ройс беше точен от бялата точка, пише gol.bg.

"Борусия" даваше всичко от себе си, отбранявайки се дружно, но численото предимство на гостите си каза думата и в 72-ата минута Душан Тадич изравни. В 84-ата минута Себастиан Алер смълча стадиона, а Дави Клаасен сложи точка на спора в добавеното време.

"Аякс" събра пълен актив от 12 точки и се класира на елиминациите, докато" Борусия" има 6 точки, колкото третия "Спортинг Лисабон".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК