Ясен Петров готви изненадващи повиквателни за мачовете през ноември

Специалистът обмисля да вземе в групата за двубоите голмайстор №1 в родния елит Мартин Камбуров

30.10.2021 | 11:47 Редактор: Жаклина Иванова
Ясен Петров готви изненадващи повиквателни за мачовете през ноември

Селекционерът на националния отбор Ясен Петров готви изненадваща повиквателна за мачовете през ноември. На 11 ноември България ще гостува на Украйна в приятелска среща, а четири дни по-късно е визитата на Швейцария в последната световна квалификация.

Специалистът обмисля да вземе в групата за двубоите голмайстор №1 в родния елит Мартин Камбуров, пише "Тема Спорт". Повиквателната към тарана ще е по-скоро символична и ще е като бенефис.

На 13 октомври играчът на "Берое" навърши 41 години, а по-рано през сезона подобри рекорда на Петър Жеков (253 гола) и вече еднолично е на върха във вечната ранглиста.

Въпреки че и двата мача на националите са гостувания, Ясен Петров искал да почете Камбуров за успехите и труда му с последна повиквателна. До момента в кариерата си голаджията има 15 мача за България, но без попадение, пише gol.bg.

Договорът на Камбуров със заралии е до края на годината и няма индикации да бъде продължен. Не е изключено и през пролетта таранът да сложи край на кариерата си. Затова и Петров и екипът му умуват дали нападателят да не попадне сред избраниците от efbet Лига за мачовете с Украйна и Швейцария.

Ясен Петров планира и още една изненада. Става въпрос за централния защитник на "Арда" Алекс Петков, който се очаква да получи първа повиквателна за мъжете.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК