"Ливърпул" разгроми "Ман Юнайтед" с 5 гола, хеттрик на Салах

"Червените дяволи" преживяха истински кошмар на "Олд Трафорд"

24.10.2021 | 20:34 Редактор: Искра Ангелова

"Ливърпул" нанесе катастрофална загуба на "Манчестър Юнайтед" на "Олд Трафорд", побеждавайки "червените дяволи" с 0:5.

Наби Кейта откри резултата с попадение още в 5-ата минута, а Диого Жота удвои в 13-ата, след което в главно действащо лице се превърна Мохамед Салах, който реализира хеттрик с голове в 38-ата, 45+5 и 50-ата минута. 

"Манчестър Юнайтед" започна мача вихрено и организира скоростна атака в четвъртата минута, в която Бруно Фернандеш се оказа сам срещу Алисон, но не успя да го преодолее.

В 5-ата минута Наби Кейта материализира страхотна комбинация на "Ливърпул" в половината на "Манчестър Юнайтед". Мохамед Салах изведе Кейта сам срещу Де Хеа, а вторият не му остави шансове и "мърсисайдци" поведоха в резултата.

В 13-ата минута "Ливърпул" организира нова опасна атака, при която Трент Александър-Арнолд центрира отдясно по земя и сложи топката на крака на Диого Жота, който направи 0:2 за "мърсисайдци".  

В 22-ата минута левият бек на "червените дяволи" Люк Шоу стреля малко преди наказателното поле, но топката премина на около половин метър от левия страничен стълб на Алисон.

В 32-ата "Ливърпул" можеше да стигне и до трети гол. Маркъс Рашфорд искаше да върне топката към съотборниците си от дефанзивната линия, но вместо това подаде на Мохамед Салах, който от няколко метра стреля в тялото на Де Хеа, а стражът изби удара да египтянина.

В 38-ата минута Салах не пропусна. "Ливърпул" атакува през центъра, след което нападението премина през Наби Кейта отдясно, който центрира по земя към Салах, а египтянина не си позволи да пропусне за втори път от чиста ситуация и оплете топката за трети път в мрежата на "Манчестър Юнайтед", който не намираше никакъв отговор на играта на състава на Юрген Клоп през първото полувреме, предава gol.bg.

В добавеното време на първата част Алисон блокира удар на Кристиано Роналдо, а секунди след това португалецът се замеси в конфликтна ситуация с Къртис Джоунс. Играчът на Ливърпул бе паднал на земята с топката в свое владение, а Роналдо без да има възможност да я отнеме, я изрита, с което застраши здравето на съперника. Впоследствие Антъни Тейлър показа жълт картон на звездата на "червените дяволи".

Екшънът през първата част далеч не бе свършил. Секунди преди края на полувремето Ливърпул отново стигна до попадение. Мохамед Салах направи 0:4 за "мърсисайдци" с втория си гол в мача. Египтянинът получи топката от Диого Жота в наказателното поле и от около 10 метра стреля в долния лвя ъгъл на Давид Де Хеа, който със сигурност няма да запише това полувреме в мемоарите си след края на неговата кариера.

"Ливърпул" явно не бе напълно удовлетворен от постигнатото през първата част и само четири минути след началото на второто полувреме Мохамед Салах оформи своя хеттрик, с което направи резултата 0:5.  Джордан Хендерсън пусна страхотен извеждащ пас към египтянина, който за пореден път постави Салах сам срещу Де Хеа, след което нападателят копна топката над испанския страж, който изживя една от най-тежките вечери в своята професионална кариера.

В 52-ата минута Кристиано Роналдо вкара топката в мрежата на "Ливърпул", след като си отвори пространство в наказателното поле измежду двама защитници на "мърсисайдци" и прати топката неспасяемо в далечния ъгъл на Алисон, но след проверка на ВАР голът бе отменен поради засада.

Кошмарът в мрачната за „червените дяволи“ вечер на "Олд Трафорд" се задълбочи още повече в 60-ата минута, когато току що влезлият в игра Пол Погба получи червен картон за опасно влизане в краката на Наби Кейта.

В средата на втората част тълпи от фенове на "Манчестър Юнайтед" напуснаха "Олд Трафорд", разочаровани от катастрофалната вечер за любимците им на терена, докато привържениците на "Ливърпул" празнуваха в "театърът на мечтите".

В 71-ата минуита Трент Александър-Арнолд стреля малко преди границата на наказателното поле, но Давид Де Хеа този път се намеси акуратно и изби топката в корнер.

7 минути преди края на редовното време "Манчестър Юнайтед" стигна до най-чистото си положения, когато след центриране от пряк свободен удар Мактомини отклони с глава към Кавани, но уругваецът нацели горната греда от няколко метра.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК