БФС: Феновете се връщат по трибуните със "зелен сертификат"

Борислав Михайлов е поискал от МЗ и РЗИ изключение от ограниченията за спортни събития

20.10.2021 | 11:56 Редактор: Елеонора Танева
БФС: Феновете се връщат по трибуните със

Феновете се връщат по стадионите, но само срещу "зелен сертификат". Апелът на президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов за преразглеждане на забраната за допускане на фенове по българските стадиони е бил приет.

В заповедта, влизаща в сила от 21 октомври, е упоменато, че зрители ще могат да наблюдават спортни мероприятия, ако притежават валидни документи за ваксинация или преболедуване или представят актуален отрицателен резултат от PCR-тест (извършен до 72 часа преди мероприятието) или бърз антигенен такъв (извършен до 48 часа преди влизане на стадиона). Условията не важат за лица до 18-годишна възраст.

Преди пет дни Борислав Михайлов изпрати официално писмо до здравните власти с призив да бъде следван общоевропейският подход и футболните фенове да не бъдат дискриминирани и ощетени от възможността да наблюдават любимите си отбори на стадионите. 

След ревизията на заповедта привържениците на родните клубни и национални отбори ще имат възможност да присъстват на трибуните, без това да представлява допълнителен риск в настоящата пандемична обстановка, информират от Българския футболен съюз. 

Снимка: lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК