Жалко! Нори сломи Григор по пътя към финала в Индиън Уелс

Британецът ще спори за титлата с Николоз Басилашвили

17.10.2021 | 07:07 Редактор: Здравко Черкезов

Григор Димитров не успя да се противопостави на британеца Камерън Нори и отстъпи с 2:6, 4:6 в първия полуфинал на "Мастърс" турнира по тенис в Индиън Уелс.

 

Още от началото на мача се видя, че сякаш силите на българина са изчерпани след впечатляващите обрати преди това срещу шампиона от US Open Даниил Медведев и шампиона от "Мастърс"-а в Маями Хуберт Хуркач (Полша). А срещу себе си българинът имаше съперник, който почти не грешеше. В добавка на това Димитров направи общо 28 непредизвикани грешки.

Нори достигна шести финал този сезон, като вече е само на една победа от класиране за финалите на АТР в Торино. Той не блестеше с нещо особено като игра, но бе впечатляващо устойчив от основната линия и не правеше фрапиращи грешки, каквито видяхме твърде много от Димитров.

А и първият сервис на Григор също не му вършеше. До този мач хасковлията играеше като в най-добрите си дни, с което се класира за седми път на полуфинал в "Мастърс" турнир, както и за първи от Париж 2019 г.

Със спечелените 350 точки Димитров ще се изкачи със седем позиции в световната ранглиста и от понеделник ще бъде 21-ви, но ако стига Камерън Нори спечели титлата в "Рая на тениса". Ако някой от другите двама полуфиналисти - Тейлър Фриц (САЩ) и Николоз Басилашвили (Грузия) триумфира, то Григор ще е 22-ри. Във втория полуфинал Басилашвили спечели със 7:6, 6:3.

Снимка: БГНЕС

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК