Ботас спечели Гран при на Турция, Хамилтън позволи на Верстапен да го измести

На четвърто място финишира Шарл Льоклер

10.10.2021 | 19:13 Редактор: Жаклина Иванова
Ботас спечели Гран при на Турция, Хамилтън позволи на Верстапен да го измести

Пилотът на "Мерцедес" Валтери Ботас спечели Гран при на Турция, но неговият съотборник Люис Хамилтън нямаше добър ден и завърши на пета позиция, което позволи на основния му конкурент за титлата Макс Верстапен да го измести от лидерската позиция в генералното класиране при пилотите.

Ботас стартира днешното състезание от полпозишън и беше много солиден, за да стигне до първия си успех от началото на сезона и да запише най-бързата обиколка за допълнителна точка. Верстапен завърши на втора позиция на цели 14 секунди зад победителя, а неговият съотборник в "Ред Бул" Серхио Перес също се качи на почетната стълбичка. На четвърто място финишира Шарл Льоклер с "Ферари", а Хамилтън, който стартира от 11-та позиция заради наказание за смяна на компонент от двигателя, успя да стигне само до пета позиция в крайното класиране, предаде БГНЕС.

По този начин Верстапен отново поведе в генералното класиране с 262,5 точки, шест повече от втория Хамилтън, докато Ботас заема трета позиция със 176 точки. До края на сезона във Формула 1 остават шест старта, като за пилотите предстои надпреварата за Гран при на САЩ в Остин, Тексас на 24 октомври.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК