Петима футболисти на ЦСКА ще участват в световните квалификации

Защитникът Томас Лам е част от скандинавците

09.10.2021 | 11:02 Редактор: Жаклина Иванова
Петима футболисти на ЦСКА ще участват в световните квалификации

Петима футболисти на ЦСКА ще имат шанс да вземат участие в двубои от квалификациите за световното първенство днес.

От 16:00 часа националният отбор на България гостува на Литва, а Ясен Петров повика в състава си Иван Турицов, Георги Йомов и Калоян Кръстев. От 19:00 пък Финландия приема Украйна, а Конго има визита на Того.

Защитникът Томас Лам е част от скандинавците, като често за националната си селекция той играе и на позицията дефанзивен халф. Финландия събра 5 точки в първите си 4 двубоя и дели втората позиция с украинците, които имат мач повече. Лидер в групата е Франция с 12 пункта от 6 срещи, а на четвъртата позиция е тимът на Босна и Херцеговина, воден от Ивайло Петев, с 3 точки.

Конго на Брадли Мазику пък се намира на трето място от 4 тима в група H от втората фаза на квалификациите в зона Африка, като само един отбор продължава напред. Лидер е Сенегал, където играе халфът на "Лудогорец" Стефан Баджи, с 6 точки, Конго на Мазику и друг играч на разградчани – Чибота е с една, а Того е на последното място с две загуби в първите два мача, пише gol.bg.

Късно снощи Естония гостува на Беларус, а бранителят на ЦСКА Карол Метс взе участие в официалната пресконференция на балтийците преди срещата.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК