БФС сезира УЕФА за Бербатов, феновете на ЦСКА излизат в негова подкрепа

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев обясни ситуацията

06.10.2021 | 12:11 Редактор: Теодора Патронова
БФС сезира УЕФА за Бербатов, феновете на ЦСКА излизат в негова подкрепа

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев заяви, че ръководството на Българския футболен съюз ще сезира Етичната комисия към УЕФА заради изказването на Димитър Бербатов, че бившият президент на германската централа, който беше наблюдател на предишния изборен конгрес през 2016 г. - Райнхард Гриндел, е бил пиян и е обвинен в корупция.

Гриндел се оттегли от поста си през 2019 г., след като германски медии разкриха, че е получил като подарък скъп часовник от украинеца Григорий Суркис, наричан от изданието "Ханделсблат" "криминален бизнесмен".

"Това, че е уличен в корупция и е бил пиян, което Бербатов изрече в студиото, са абсолютни лъжи. Той си подаде оставката за това, че е получил като подарък часовник от свои колега от Изпълкома на УЕФА. Той не е уличен в корупция, няма образувано дело срещу него, няма водено разследване. Това са доста различни неща. Нека върху един уважаван във футболните среди човек да не бъдат хвърлени обвинения, които нямат нищо общо с действителността", заяви Фурнаджиев, цитиран от БНР.

Междувременно, организираните привърженици на ЦСКА обявиха, че ще окажат подкрепа на Димитър Бербатов и екипа му. Това ще стане по време на самия конгрес на БФС за избора на ново ръководство на футболната ни централа. 

"Очакваме ви на 12 октомври в 9:00 ч. на пилоните на НДК", призовават "червените" фенове, които в своя позиция попиляха действащото ръководство на БФС.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК