Клаудио Раниери е новият мениджър на "Уотфорд"

Първият мач на Раниери ще бъде срещу Мохамед Салах и неговия "Ливърпул" на 16 октомври

04.10.2021 | 22:30 Редактор: Теодора Патронова
Клаудио Раниери е новият мениджър на

Клаудио Раниери официално бе потвърден за мениджър на "Уотфорд" с договор за 2 години. ФК "Уотфорд" с радост може да потвърди Клаудио Раниери за новият главен треньор с договор за 2 години“ се казва в официалното съобщение. 

Вчера "Стършелите" уволниха Сиско Муньос след колебливото начало на сезона и бързо се обърнаха към италианеца, който през 2016 сензационно направи "Лестър" шампион, пише gol.bg. 

Той обаче бързо ще трябва да донесе резултати, след като позицията на мениджър в клуба е доста ветровита. От идването на семейство Поцо като собственици през 2012-а, Раниери е 15-ият мениджър, като средно един наставник се задържа на позицията 265 дни или по-малко от 9 месеца. 

Италианецът ще стане на 70 в края на месеца, като има достатъчно опит на Острова, където е водил още "Челси" и "Фулъм". За последно бе начело на "Сампдория" до края на миналия сезон. 

Първият мач на Раниери ще бъде срещу Мохамед Салах и неговия "Ливърпул" на 16 октомври, а до началото на декември "Стършелите" ще играят още срещу "Евертън", "Саутхемптън", "Арсенал", "Ман" (Юнайтед), "Лестър", "Челси" и "Манчестър Сити", така че програмата им е доста трудна. 

Снимка: БГНЕС