"Лудогорец" нокаутира "Левски" с 4 гола на "Герена"

Мъри Стоилов не знае какво е победа в първенството

03.10.2021 | 22:16 Редактор: Искра Ангелова

"Лудогорец" постигна обрат срещу "Левски" на стадион "Георги Аспарухов" и задълбочи още повече кризата в синия клуб. "Орлите" се наложиха с 4:2 и оставиха Станимир Стоилов без шампионатен успех след завръщането му начело на "сините".

Борислав Цонев откри резултата в 26-ата минута, но само 3 по-късно Доминик Янков възстанови равенството. Пиерос Сотириу (47‘) се разписа във вратата на Николай Михайлов в началото на второто полувреме, а в 81-ата минута Борислав Цонев направи 2:2 от дузпа. Разградчани направиха силен финален щурм и стигнаха до успеха чрез попадения на Елвис Ману (85‘) и Текпетей (89‘).

Това е втора поредна загуба за "Левски", дошла след обрат. Преди седмица "сините" поведоха на ЦСКА, след което отстъпиха с 1:2. И днес столичани показаха добра игра, но отново не успяха да постигнат положителен резултат.

"Сините" започнаха по-агресивно срещата и още в 4-ата минута Георги Миланов стреля към противниковата врата, но топката попадна право в ръцете на Кристиан Кахлина.

Само 60 секунди по-късно гостите отговориха с много опасна ситуация пред Николай Михайлов. Доминик Янков изведе Сотириу очи в очи със стража на "Левски", който успя бързо да скъси дистанцията и се отчете със страхотна намеса.

Малко след като измина четвърт час игра Десподов намери Сотириу на добра стрелкова позиция, но кипърският нападател се опита да излъже капитана на "Левски" и кълбото излезе в аут. "Орлите" изявиха сериозни претенции за дузпа, но главният съдия Георги Кабаков остана безмълвен.

В 20-ата минута Николай Михайлов отново се оказа последна пречка пред гола, след като Десподов бе разочарован от поредната блестяща изява на стража.

6 по-късно Здравко Димитров направи индивидуален пробив по левия фланг, след което извади топката към непокрития Борислав Цонев, а той стреля от движение под гредата и откри резултата – 1:0.

Радостта на "сините" не продължи дълго, след като в 29-ата минуа Доминик Янков възстанови паритета на "Герена". "Орлите" организираха добра атака, която завърши с подаване на Чибота към българския национал, а той изпревари защитник на "Левски" и прати кълбото в мрежата на домакините.

До края на полувремето футболистите на Станислав Генчев опитаха да реализират второ попадение, но опитите на Сотириу и Вердон не бяха увенчани с успех.

Гостите започнаха отлично и нанесоха втори удар по амбициите на "Левски" още преди да са изминали 120 секунди след почивката. Икоко напредна отдясно и центрира към Пиерос Сотириу, който се пребори във въздуха и от близко разстояние не остави шансове за намеса на Николай Михайлов – 1:2.

В 58-ата минута домакините имаха страхотен шанс да изравнят резултата, след като Борислав Цонев засече с глава подаване от Драган Михайлович, но Кахлина прояви блестящ рефлекс и блокира изстрела.

Натискът на "Левски" се засили и малко след като измина час игра Драган Михайлович стреля опасно, но топката профуча над вратата на „орлите“.

В 77-ата минута Билал Бари беше повален в наказателното поле на "Лудогорец" от Игор Пластун. Първоначално Георги Кабаков подмина ситуацията, но след разглеждане със системата VAR, реферът посочи бялята точка. Борислав Цонев застана зад топката и хладнокръвно прати Кахлина в обратния ъгъл – 2:2.

И този път радостта на домакините беше кратка. 5 минути преди края на редовното време Христос Шелис допусна кошмарна грешка, която позволи на Десподов да му открадне топката и да я подаде към Елвис Ману, за когото остана по-лесната задача да я вкара в опразнената врата.

Разградчани не бяха казали последната си дума и в 89-ата минута организираха светкавична контраатака, при която Текпетей се озова очи в очи с Ники Михайлов и с техничен удар го преодоля за крайното 2:4.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК