"Атлетико" (Мадрид) наказа "Барселона" с 2:0

"Дюшекчиите" вече имат 17 точки и се изкачиха на върха в класирането

03.10.2021 | 07:50 Редактор: Искра Ангелова

"Атлетико" (Мадрид) разнебити "Барселона" с 2:0 и така записа страхотна шампионатна победа, с която отново се върна в битката за титлата.

"Дюшекчиите" вече имат 17 точки и се изкачиха на върха в класирането, където е и "Реал" (Мадрид), но "кралете" са с мач по-малко. "Барса" продължава да крета този сезон и е в средата на таблицата с едва 12 пункта.

Точни за "Атлетико" бяха Льомар (23') и Луис Суарес (44').

Роналд Куман едва ли и този път ще се размине с уволнението заради трагичното началото на сезона, особено в Шампионска лига.

Там "каталунците" записаха куп антирекорди след загубите с по 0:3 от "Байерн" (Мюнхен) и "Бенфика". Сега "Барса" падна и за първенство, където има и три равенства от 7 срещи. 

"Атлетико" започна атакуващо мача и можеше да вкара още в осмата минута, но удар на Льомар мина до гредата. Последва ново положение за домакините, като този път с пропуск се отчете Феликс.

"Атлетико" тотално доминираше, докато "Барса" не знаеше къде се намира и логично се стигна до гол. В 23-ата минута Суарес пусна към Льомар, който опъна мрежата за 1:0.

Каталунците можеха бързо да изравнят, но Коутиньо пропусна. Последва ново положение пред гостите, но този път и Де Йонг не намери целта.

Така се стигна до 44-ата минута, когато Льомар изведе Суарес на чиста позиция и той направи 2:0. Уругваецът спази обещанието си преди мача и не се зарадва на попадението си.

През второто полувреме "Барса" натисна и се опита да направи нещо в този мач, но така и не стигна до гол. С пропуски се отчетоха Коутиньо и резервата Ансу Фати, предава gol.bg.

След почивката "Атлетико" заложи на сигурни отигравания в средата на терена, а в защита домакините бяха безкомпромисни.

В крайна сметка момчетата на Диего Симеоне заслужено си взеха победата и трите точки. "Барса" пък записа нов срамен резултат този сезон и продължава да крета, както в Шампионската лига, така и в първенството.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК