Куман се разсърди, омръзнало му било да се защитава

Дните му на "Камп Ноу" изглеждат преброени

01.10.2021 | 22:32 Редактор: Здравко Черкезов
Куман се разсърди, омръзнало му било да се защитава

Старши треньорът на Барселона Роналд Куман заяви, че му е "омръзнало" да се защитава на фона на слуховете, че нидерландецът е на прага на уволнението.

Той бе широко разкритикуван след поражението от "Бенфика" с 0:3 в Шампионската лига през седмицата – резултат, който остави каталунците без точка и отбелязан гол след два мача в груповата фаза на тазгодишното издание на турнира.

Предвид трудностите на "блаугранас" и в Ла Лига и факта, че взаимоотношенията на Куман с клубния президент Жоан Лапорта също се обтегнати, дните му на "Камп Ноу" изглеждат преброени дори и да остане начело за съботното гостуване на шампионите "Атлетико" (Мадрид).

"Никой нищо не ми е казвал. Президентът беше тук, но не съм го виждал, защото се подготвяхме за утрешния мач. Аз съм все още тук, но имам очи и уши, които прихващат много неща", каза той на петъчната си пресконференция, предаде gol.bg.

Бившият наставник на "Евертън" и Нидерландия отказа да отговори на въпрос за връзката си с Лапорта, казвайки лаконично: "Все още съм тук". Освен проблемите в Европа след напускането на Лионел Меси, "Барса" е шести в Ла Лига, на пет точки зад лидера "Реал" (Мадрид), въпреки че е с мач по-малко от Кралския клуб.

"Не съм най-важният. Положителен резултат е по-важен от един човек. Всички знаят, че съм тук, защото обичам този клуб. Дойдох в много сложна ситуация", добави Куман, който вкара победния гол за "Барса" при триумфа за Европейската купа през 1992.

"Омръзна ми да се защитавам. Няма смисъл. Днес не е времето, но един ден бих искал да говоря за всичко това, което става". Когато бе запитан от журналист какъв е бил най-добрият му и съответно най-лош момент начело на "Камп Ноу" след пристигането преди малко повече от година, нидерландецът отвърна: "Най-добрият момент? Когато станах треньор на Барселона. Най-лошият момент? Когато Меси напусна".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК