Изненадващи ли са имената на петимата най-богати тенисисти?

Мъри, Надал, Уилямс, Джокович, Федерер

15.09.2021 | 14:38 Редактор: Здравко Черкезов
Изненадващи ли са имената на петимата най-богати тенисисти?

Професионалният тенисист трябва да бъде наистина трудолюбив и отдаден на целите си, за да достигне върха. Когато се заложи не само на талант, но и на сериозна подготовка, тогава нищо не може да ги спре да получат заслуженото.

Най-добрите играчи в света получават заслужено възнаграждение за упоритата работа, която полагат ден след ден.

BloombergTV.bg разглежда 5-те най-богати тенисисти към 2021 г.

5. Анди Мъри

Сър Анди Мъри е финалист в 6 турнира на сингъл от Големия шлем и печели 3 титли от Големия шлем, купа на Дейвис, два златни медала и общо 46 титли от ATP. Роденият в Шотландия тенисист е спечелил общо 61,5 млн. долара само в парични награди и има спонсорски договори с Adidas, Royal Bank of Scotland, Shiatzy Chen, Under Armor и множество други.

Мъри притежава компанията 77 Management, като цифрата 77 идва от момента, в който той печели първата си титла от Големия шлем на Уимбълдън през 2012, като стана първият британец, спечелил титла от Големия шлем от 77 години. Нетната стойност на Анди Мъри от 165 млн. долара го доведе до петото място в нашия списък с най-богатите тенисисти в света.

4. Рафаел Надал

С 85 титли в кариерата си, включително 20 от Големия шлем, 2 златни олимпийски медала и 5 Купи на Дейвис по двойки, Рафаел Надал оставя своята следа като един от най-елитните играчи в тениса. 

Към 2020 г. нетната стойност на Рафаел Надал е приблизително 180 млн. долара. Надал е спечелил общо 121 млн. долара благодарение на своите тенис резултати откакто стана професионалист през 2001 г.

Настоящият номер 5 в света също печели огромни суми от спонсорски договори. Само през 2019 г. той спечели около 26 млн. долара от такива. Той има огромни договори с Nike, Tommy Hilfiger, Telefonica и Kia Motors.

3. Серина Уилямс

Серина Уилямс се занимава професионално с тенис от 1995 г., когато е на 14 години. За първи път през 2002 г. тя става номер 1 на WTA като постига това още 7 пъти през кариерата си. Нейният шести път като номер 1 беше специален като тя остана на върха за рекордните 186 последователни седмици.

Серина Уилямс притежава 73 титли, 23 от Големия шлем за сингъл, 14 от Големия шлем за двойки, 2 от Големия шлем за смесени двойки и 4 златни медала. Тя е спечелила общо 93,5 млн. долара от наградни фондове, най-много в WTA. Уилямс има много спонсорски договори с компании като Beats от Dre, IBM, Gatorade, Intel, Mini, Delta Airlines, Aston Martin и множество други.

С нетно състояние от 200 млн. долара, Серина Уилямс се нарежда като най-богатата тенисистка и третата най-богата активна тенисистка в света към 2021 г.

2. Новак Джокович

Новак Джокович стартира кариерата си като професионален тенисист през 2003 г. и печели първата си титла от Големия шлем на сингъл на Australian Open 2008. Оттогава той добавя още 19 сингъла от Големия шлем и общо 85 титли в кариерата си.

В момента 34-годишният тенисист е световен номер 1 на ATP и е спечелил около 144 млн. долара от парични награди, което го прави играчът с най-голяма печалба от наградни фондове в спорта.

Неговите спонсорски договори включват компании като Mercedes Benz, Adidas, Uniqlo, Sergio Tacchini, Telekom Srbija, Bombardier Aerospace и др. Нетната стойност на Новак Джокович от 220 млн. долара го поставя на второ място в нашия списък с най-богатите тенисисти.

1. Роджър Федерер

Със своите 103 титли в кариерата, Роджър Федерер определено няма нужда от представяне. Той несъмнено е най-великият тенисист на всички времена.

Неговите над 1200 победи са му спечелили 20 титли на сингъл от Големия шлем и невероятните 103 титли в кариерата. Федерер е вече утвърден като легенда.

Успехите на Федерер на корта се пренасят и извън него, като неговите приходи от спонсорства приближават 3 пъти стойността от общата му печалба от наградни фондове от 130 млн. долара.

Понастоящем той има огромни спонсорски договори с Mercedes, Uniqlo, Barilla, Rolex, Moet&Chandon, Credit Suisse, Wilson и Sunrise. Нетната стойност на Роджър Федерер към 2020 г. е приблизително 450 млн. долара, което го утвърждава като най-богатия тенисист в света в момента.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК